Koers

2016
In opdracht van APPM

Scenografische audiowandeling / voorstelling / ervaring voor de 75 medewerkers van APPM, 60 minuten. De route liep door het bedrijventerrein, met de bus, een groot veld naar een loods.

Uitgangspunt werd n.a.v. de slogan van het bedrijf de vraag: 'wat is mooi?' Op basis van interviews met verschillende medewerkers en scenografisch onderzoek van hun werkomgeving.

Reactie opdrachtgever: “Gisteravond luisterde en keek ik in het Concertgebouw, samen met mijn vrouw en natuurlijk een zaal vol anderen, naar de uitvoering van Stabat Mater van Pergolesi. Dit wordt rond half september uitgevoerd om de 7 smarten te gedenken. En het was mooi, zó mooi, dat ik na afloop niet wilde applaudisseren of anderszins uitbundig enthousiasme en respect tonen, om de schoonheid maar zo lang mogelijk in stand te houden. Liever bleef ik stil…….

Dezelfde ervaring had ik na het prachtige Koers die jullie voor ons in elkaar hebben gestoken. Ook toen was het mooi, zó mooi, dat tijd geen rol meer speelde en dat de omgeving natuur leek te zijn, zo mooi. Het was de muziek die ons betoverde, de stem en stemmen die ons programmeerde. We lieten ons leiden door schoonheid en voelden ons veilig en comfortabel. Bijna gevaarlijk om te beseffen hoe ieder mens is te manipuleren, zou je kunnen concluderen. Bijna ieder mens, begreep ik van Joost..

Jullie hebben ons prachtig en krachtig geraakt en ons doen beseffen dat we veel vaker de tijd zijn gang moeten laten gaan, dat we stil mogen en kunnen zijn en dat we mogen luisteren en kijken. Meer niet. En hoe sterk is het om de **&^% iphone weg te nemen. Vele reflexen naar de broekzak deden beseffen dat we er veel te veel aan geketend zijn.

Wat is mooi? wordt ons veel gevraagd, om de discussie te starten; vanaf nu is mijn antwoord: mooi is als het je stil maakt.

Na Koers was ik en met mij vele anderen, stil…...”

Piet Brandjes
APPM Nederland mooier maken
1 2 3 4 5 6 7 8 9 video