OPDRACHTGEVER: HET HOLLANDFESTIVAL

Theatrale installatie / expositie van werk van studenten van de HKU in Frascati, 2019

Geïnspireerd door William Kentridge en het Centre For the Less Good Idea, werkten studenten van de HKU aan een collectief proces waarbinnen zij (minder goede) ideeën tot beelden hebben uitgewerkt. Dit onderzoek exposeren we tijdens het Hollandfestival in Frascati in Amsterdam. Ik deed de begeleiding en de vormgeving van de installatie.

Wat is een minder goed idee in de kunst? Wat is het belang van minder goede ideeën? Welke minder goede ideeën moeten worden uitgevoerd en uitgedragen? Welke middelen biedt kunst om ideeën uit te wisselen aan elkaar en mensen te verbinden? Deze vragen hebben de studenten in kleine handelingen en via verschillende media onderzocht.
De onderzoeksresultaten, die in drie dagen door de makers zijn gerealiseerd, vormen het uitgangspunt voor de installatie. In bijeenkomsten zochten de makers naar een vorm die het gemaakte materiaal tot een gezamenlijke collage maakt, een platform om deze vragen te overdenken. De installatie is gemaakt door studenten van de opleidingen Theatervormgeving, Interactive Performance Design en Scenografie van HKU Theater.